fbpx
Orthomoleculair therapeut

Oervoeding, suppletie, slaapritme, stressmanagement, darmflora therapie

Therapie volgens de orthomoleculaire kPNI

Als orthomoleculair therapeut in de klinische Psycho-Neuro-Immunologie kan ik mensen helpen met de volgende klachten/aandoeningen:

Je kan bij mij terecht voor darmklachten, colitis ulcerosa, prikkelbare darm syndroom, huidklachten, auto-immuunziektes, energieproblemen, overgewicht, diabetes, schildklierproblemen, gezond zwanger zijn/worden, overgangsklachten, allergieën, angststoornissen, depressies, burn-out en fibromyalgie. Staat uw klacht er niet bij maar vraagt u zich af of ik toch kan helpen? Mail of bel mij dan gerust even!

Ik begeleid en adviseer op het gebied van:

Oervoeding

Ik heb gedetailleerde voedingsrichtlijnen die u gratis bij mijn consulten ontvangt. Deze bevatten zowel de principes als dagschema’s en worden continue door mij upgedate.

Darmflora

Een gezonde darmflora staat aan de basis van energie, gewicht, weerstand en psychische gezondheid. Ook al heeft u geen darmklachten, er is bijna geen ziektebeeld of klacht te bedenken waarbij onze darmflora geen rol speelt.

Hormonen

De signaalstoffen van ons lichaam kunnen vaak voor veel klachten zorgen. Denk maar aan menstruatie- of overgangsklachten. Door gedegen onderzoek breng ik deze in kaart.

Supplementen

Soms ontkom je er niet aan dat voeding alleen onvoldoende voedingsstoffen bevat. Denk aan langdurige tekorten door eenzijdige voeding zoals bij te weinig vis eten. Of bij problemen waarbij het lichaam een duwtje nodig heeft. Mijn bedoeling is altijd om deze supplementen nadien ook weer af te bouwen.

Slaap

Niet alleen de kwantiteit maar ook de kwaliteit van slaap is van uiterst belang voor herstel. Ook hier heb ik specifieke richtlijnen voor geschreven en samen passen we deze aan op uw situatie.

Stress

Aan de opmerking "het is stress" heeft men weinig. Lichaam beïnvloedt geest en geest beïnvloedt lichaam. Door stapsgewijs uw gezondheid te verbeteren, wordt u stressbestendiger. Denk bij deze stappen aan voldoende omega 3, meer energie, een goede nachtrust en bewezen ontspanningstechnieken.

Trauma

Soms blijven ervaringen bij ons vasthangen. Het kan zijn dat praten alleen niet voldoende is hiervoor. Daarom kan ik advies geven over een groot aantal neurolinguïstische technieken die kunnen helpen om onderbewuste patronen te veranderen.

Labonderzoek

De waarde van testen

Hoewel niet noodzakelijk, kan laboratorisch onderzoek een diagnose bevestigen, richting geven aan de behandelingen en bevestigen dat we goed op weg zijn. Ik kan testmateriaal naar heel Nederland en België laten opsturen. Voor bloedonderzoek krijgt u uitleg hoe u dit kan laten prikken. Al andere onderzoeken kunnen u thuis uitvoeren en met de post terugsturen naar de laboratoria.

Bloedonderzoek:
tekorten vitaminen & mineralen, langzame allergenen, specifieke ontstekingswaardes & schildklierfuncties

Ontlastingsonderzoek:
darmflora, ziekteverwekkers, immuun- en ontstekingswaardes

Urineonderzoek:
hormonen waaronder oestrogenen

De meeste onderzoeken die ik uitvoer worden in de regel niet vaak of onvolledig gedaan bij de huisarts of ziekenhuizen. Dit heeft naar mijn vermoeden vooral te maken met het feit dat er weinig causale oplossingen voor handen zijn, dus wordt er niet (herhaaldelijk) getest op waardes die wel van belang zijn.

Consult

Zowel persoonlijk als via videobellen

Een gesprek met mij is laagdrempelig en elke vraagstuk is welkom. Het kan zijn dat u een ernstig chronisch ziektebeeld heeft of gewoon wilt weten welke supplementen gezond zijn om voor de lange termijn te gebruiken. Zeker niet iedereen hoeft meerdere gesprekken of onderzoeken te hebben. Weet u niet zeker of ik u kan helpen met uw klachten of doelen? Ik bel graag even vrijblijvend met u en zal altijd een eerlijke inschatting van slagen geven op basis van mijn kennis en ervaring.

Mijn consulten kunnen zowel persoonlijk als via videobellen. Dit laatste doe ik al jaren en lijkt prima geschikt, ook voor de minder technisch onderbouwden. Ik pas me makkelijk aan op uw voorkeur programma’s waaronder Skype en WhatsApp videobellen. Heeft u nog geen ervaring hiermee, dan maak ik het zó gemakkelijk dat u slechts op één link hoeft te klikken om te starten. U heeft slechts een microfoon en camera nodig. Laptops, tablets en mobiele telefoons hebben beiden.

Intake

Ik verdiep me in uw klachten met behulp van mijn vragenlijst

Bij complexere klachten of ziektebeelden is het verstandig om te starten met een intake gesprek en vragenlijst. Hierdoor kan ik mij goed verdiepen in uw voorgeschiedenis en zo niets over het hoofd zien. U krijgt vóór ons eerste gesprek een vragenlijst per mail toegestuurd. Dit is zeer gebruiksvriendelijk en kunt u online invullen. Tevens krijgt u de mogelijkheden om eerdere (bloed)onderzoeken bij de vragenlijst mee te sturen. Zo blijft de privacy gewaarborgd en kan ik nauwkeurig kijken naar afwijkingen of patronen die kunnen wijzen naar de oorzaken van uw klachten.

Plan hier een gratis (video) consult in

Ik bel je op jouw aangegeven tijdstip via Zoom. Je hoeft overigens hiervoor Zoom niet te installeren als je dat niet wilt*. 

Geen plek beschikbaar maar heeft u dringende klachten? Mail me dan gerust of ik een extra plekje vrij kan maken.

*Na het plannen krijg je van mij een Zoom link. Op deze pagina kan je onderaan klikken om Zoom te downloaden. Je kunt echter ook op “Having issues with Zoom Client? Join from Your Browser” klikken als je niets wilt installeren.

Aanmelden Nieuwsbrief

U hoeft alleen uw naam en email in te vullen

En u kunt zich altijd gemakkelijk weer afmelden!