fbpx
Orthomoleculair therapeut

Orthomoleculair therapeut Maastricht

Jerome Verbeek (41)

Ik help mensen bij ziekte en gezondheid door het geven van voedings- en leefstijladviezen.

Als orthomoleculair therapeut geef ik praktische adviezen en leef ik met mensen mee, omdat ik zelf jarenlang chronisch ziek ben geweest en heb moeten zoeken naar een oplossing. Ik ben:

Orthomoleculair therapeut Maastricht

Orthomoleculair therapeut Maastricht - OOK ONLINE!

Gezondheid niet vanzelfsprekend

Helaas blijkt dat wat wij verstaan onder “gezond leven” geen garantie geeft om ook gezond te zijn. Al vroeg in mijn leven kreeg ik de diagnose Prikkelbare Darm Syndroom, desondanks dat ik voor algemene begrippen heel gezond at. 

Ik was vermoeid, had last van hevige angstklachten en kon niet functioneren. Later bleek dat ik ook een auto-immuunziekte van mijn schildklier had.

Na jaren zoeken en proberen kwam ik uiteindelijk ten einde raad bij een orthomoleculair therapeut terecht. Ik was toen 21 en had al zoveel geprobeerd maar niets leek te helpen. We zijn toen begonnen met bepaalde voedingsmiddelen weg te laten. Tevens moest ik een aantal supplementen nemen en een darmflora protocol volgen.

De snelheid waarop mijn klachten verdwenen was onvoorstelbaar. Ik had nooit durven geloven dat na alle voor mij vruchteloze onderzoeken en medicijnen, zoiets “alternatiefs” zo’n verbetering zou kunnen geven. Waarom was dit niet eerder ontdekt en waarom was dit niet bekender?

Na deze ervaring was ik verkocht. Ik kon toch niet de enige zijn die zoveel gezonder zou kunnen worden door voeding en suppletie? Eerst studeerde ik fysiotherapie. Hier heb ik vooral geleerd hoe je mensen het beste kan begeleiden; door een realistisch beeld te hebben wat wel en niet in iemand’s dagelijks leven haalbaar is. 

Je leefstijl aanpassen is best een opgave in het begin. Dit moet je niet forceren of ineens allemaal perfect proberen te doen. Dit hoort stap voor stap te gebeuren. Met duidelijke instructies die iedereen kan volgen. Het moet ook leuk zijn en vooral moet het snel effect hebben zodat je gemotiveerd raakt en blijft.

De orthomoleculaire therapie was een eye-opener voor me

De orthomoleculaire studie was een eye-opener over waarom de huidige voedingsadviezen over brood, melk, vetten en koolhydraten wellicht niet voor iedereen geschikt zijn. Ik leerde “evolutionair” te denken. Mijn vermoeden werd bevestigd dat niet alles dat werkt, ook al bekend is bij artsen en ziekenhuizen. Geneeskunde is volop in ontwikkeling gezien er dagelijks nieuwe ontdekkingen zijn. Ik zal voor de rest van mijn leven moeten bijstuderen. Gelukkig vind ik niets leuker!

Tot slot volgde ik de klinische Pyscho-Neuro-Immunologie, een nog relatief nieuwe studie. Deze werd gezien als een vervolg op de orthomoleculaire geneeskunde en ditmaal werden alle aspecten van leefstijl besproken, niet alleen de voeding. De connectie tussen alle systemen in het lichaam werden uitvoerig besproken met behulp van fysiologie en biochemie. Het blijkt dat het lichaam ook echt één geheel is en dat alle hormonen van alle organen continue met elkaar communiceren. De darmen beïnvloeden de hersenen, de hersenen het immuunsysteem, het immuunsysteem de spieren en ga zo maar door.

Ik heb onder de vlag van BodySwitch, een franchise voor orthomoleculaire praktijken, een hoop kennis en ervaring opgedaan. Ik startte daar als franchisenemer met een eigen praktijk en groeide uit tot manager van de franchise. Als deel van een driemanschap, was ik verantwoordelijk voor de inhoud en begeleiding van de nieuwe therapeuten. Tevens werd ik keer op keer ingezet als woordvoerder op beurzen en tijdens gesprekken om nieuwe therapeuten te overtuigen van ons concept. Ik heb geleerd hoe marketing werkt en het managen van een bedrijf met meerdere leden.

Na jaren ervaring als fysiotherapeut, orthomoleculair therapeut en docent voor andere therapeuten, heb ik geleerd zo praktisch mogelijk advies te geven. Alles gaat bij mij om het samenspel tussen de nieuwste ontwikkelingen bestuderen aan de ene kant en het vertalen naar haalbare doelen aan de andere kant. Ik geef ook graag lezingen, zodat ik juist deze adviezen en tips kan overbrengen. 

Ik blijf me verbazen hoe goed ons lichaam kan herstellen van ziektebeelden of klachten die al decennia lang gezien worden als ongeneeslijk. Begrijp me niet verkeerd, ik kan heus niet alles oplossen, maar er is al veel meer mogelijk dan nu algemeen aangenomen wordt.

Orthomoleculair therapeut Maastricht - OOK ONLINE!

Aanmelden Nieuwsbrief

U hoeft alleen uw naam en email in te vullen

En u kunt zich altijd gemakkelijk weer afmelden!