fbpx

Coronavirus: 5 Tips & Trucs vanuit de leefstijlgeneeskunde!

Coronavirus: 5 Tips & Trucs vanuit de leefstijlgeneeskunde!


1. Zorg dat je slaapritme goed is! Dit betekent op vaste tijden goed slapen en op vaste tijden wakker zijn. Virale weerstand wordt o.a. bepaald door een goed wakker slaap ritme. Dit werkt via melatonine en zogenaamde klokgenen en hun invloed op het immuunsysteem en virussen zelf.


2. Neem vitamine C het liefst in de vorm van ascorbatencomplex. Preventief en om alvast je weerstand te verhogen is 500 mg/p/d niet alleen voldoende, maar wellicht ook beter dan teveel. Heb je het dan toch te pakken? Neem dan hogere doseringen, startend bij 3 gram p/d.


3. Zorg voor een goede vitamine D status. In NL is mijn advies dat bijna iedereen wat extra vitamine D zou kunnen gebruiken, het hele jaar door. Dit vanwege de matige zonkracht, maar zeker ook omdat de meeste mensen tekort en bekleed buiten komen. Een veilige dosis voor volwassen is 50 mcr/p/d oftewel 2000IU/p/d. (m.u.v. Sarcoïdose & Crohn patiënten!) 


4. Neem wat extra zink. Als je geen vis eter bent, dan kan tijdelijk wat extra zink de moeite waard zijn. Doseringen tussen de 15 en 30 mcr zinkmethionine zijn prima. Maar beter is het eten van schaal- of schelpdieren!


5. Relativeer het voor jezelf en je geliefden als jullie verder gezond zijn. De risicogroepen betreffen vooral bejaarden, mensen die al (onbewust) ziek of kwetsbaar zijn zoals mensen met hart- en vaatziektes, diabetes of mensen met (een verleden aan) longproblemen aangezien het virus het o.a. op de luchtwegen gemunt heeft. Val je niet onder een van deze groepen en ben je verder gezond, dan is de kans op ernstige complicaties een stuk geringer. Huidige terechte maatregelen zijn bedoelt om de snelle verspreiding af te remmen, om zo vooral de kwetsbare groepen beter hulp te kunnen bieden.

Hartelijke groet Jerome

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanmelden Nieuwsbrief

U hoeft alleen uw naam en email in te vullen

En u kunt zich altijd gemakkelijk weer afmelden!